perjantai 16. toukokuuta 2014

Vihreää, keltaista ja oranssin energiaa - talven viimeiset villaiset

Talven aikana tehdyt villapaidat pinossa. Tuntui, että en ole paljoa saanut aikaan, mutta kivasti näitä paitojakin tuli tikutettua.

Vihreästä Donegalin tweedistä tuli oikein mukavan kevyt. Ohje löytyi Kotilieden neulenumerosta.
Paita on täyttä metsänvihreyttä. Palmikko näyttää kivalta tehosteelta edessä mutta huomaan laiskistuneeni neulojana. Donegalista ehkäpä voisi tehdä simppelin ainaoikeinneuleen.

Aikoinaan neuloin lähes ainoastaan kirjoneuleita, mitä useampi väri tai mutkikkaampi kuvio, sen takuuvarmemmin jäin koukkuun. Nyt koukuttavia ovatkin laatulangat ja yksinkertaiset mallit.

Toinen ihanuus oli Veera Välimäen Buckwheat - ensimmäinen Veeran ohjeeni. Ai että tykkäsin neuloa sitä! Ei varmasti viimeinen Veeran suunnittelema malli.  Sen tein engergisestä oranssista.
Okrankeltainen on puolestaan ylhäältä alas-neulottava oma sovellus. Kovassa käytössä ollut sekin.

Neljäs talven pusero, sinänsä ihanan punainen - ei päässyt nyt kuvaan. Sitä kun en jaksanut mallitilkulla mallailla. Tulos oli sitten sen mukainen, siitä vissiin saisi kolme takkia minulle, sellainen  teltta siitä sitten tuli. Olipa hyvä muistutus mallitilkun tarpeellisuudesta sekin.Nyt puikoilla iki-ihanaa sataprossaista pellavaa! Oioi, että tykkään. Siitä lisää piakkoin.

1 kommentti:

  1. Ihana pino! Lähden heti selaamaan malleja inspiraatioksi!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!