keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Lennolle mukaan

Aamulla autoa startatessani lämpömittari näytti kokonaiset 5 astetta. Sään puolesta aamuisin sopivin asuste lienee olisi kevyt kesäpipo. Säästä huolimatta tikutan vimmaisesti hihatonta pellavapaitaa. Tosin vähän liian myöhään huomasin, että tämä minun olisi pitänyt aloittaa jo viikko sitten, ei toissapäivänä. Hmm...

Tarkoitus oli nimittäin saada valmiiksi hihaton Saco Stripes koska sunnuntaina suuntaamme kohti etelän lämpöä, loman aloituksen kunniaksi. Siellä suunnittelin käyttäväni tätä ihanuutta.

Tähän saakka olin päässyt.


Tuo vedenvihreä ei ollut yllättävä valinta minulle, mutta mistäs tämä vanhan roosan sävy tuli? En tiedä, en vain sitä voinut vastustaa. Toivottavasti sinivihreä sävy riittää, ostin sitä vissiin vähän turhan niukasti :) Teen siis tämän ekan topin ihan vähän kapoisemmalla mallilla kuin ohjeessa. Jos malli on toimiva, niin seuraava sitten kiltisti mallin mukaan.

Tuota roosaa on lisäksi odottamassa aika monta vyyhteä, siitä syntyy neuletakki Lineal Cardigan  sopivaksi kaveriksi tälle hihattomalle.
Roosaa sävyä pohdin varmaan pari viikkoa: ostaako vai ei. En aikoihin ole sellaista käyttänyt. Mutta on niin vaan jännän puuterinen, samalla vahva ja sopii kaveriksi myös harmaan kanssa.

Samoja sävyjä bongasin tänään myös omalta pihalta:



En lakkaa ihmettelemästä tätä Sparrowta: vyyhdellä langan tuntuma on ensin melkein jäykähkö, kaapelimainen.
Samainen fiilis on, kun luo ensimmäiset silmukat. Sitten tapahtuu jotain: kun olen neulonut tarpeeksi hyvän pätkän, huomaan, että neulos on ihanan laskeutuvaa. Ja pienen viimeistelyhöyryttämisen jälkeen se suorastaan hyväilee ihoa. Fanitan!

Takaisin ongelmaan ja sen ratkaisuun: Mitä tehdä, kun en ehdi neuloa valmiiksi valmiiksi:  Neule tietty mukaan lennolle, reissuun! Kolmen tunnin lennon aikana ehtii hyvin tikuttaa lisää pituutta, bambupuikot kun sallitaan lennoille mukaan. Joskus pari viikkoa sitten mietin hetken (sekunnin murto-osan kenties) että jos en ottaisi matkalle mukaan neulomusta. Palasin järkiini. Lempeässä lämmössä, illalla ulkona istuminen ja rento neulominen ei tunnu yhtään pahalta ajatukselta :) Vai mitäs tuumaatte?

2 kommenttia:

 1. Ihana väri tuo roosa! Voisinpa ehkä sitäkin ...

  Ja minusta kyllä kesälläkin neulominen on ihanaa! Ehdottomasti mukaan vain. Jos ei huvita neuloa, ei ole pakko, mutta ajattele jos haluaisi neuloa, eikä olisi mitään työtä mukana. Kauhea tilanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain olekin, kesäneulominen ihanaa siis! Mulla ei siis tule pelkkiä syys- tai talvineulomiskausia, lanka vain vaihtuu villasta kesäisempään :). Ja eiei, olisi kaameaa, jos joutuis lomalla sadattelemaan, että miksi en sitä neuletta mukaan ottanut. Huh. Siksi kai tuo kerettiläinen ajatus kesti vain ohikiitävän hetken. (Jos yhtään mietit tuota roosaa, tarkka on sävy Nannyberry:) )

   Poista

Kiitos kun kommentoit!