sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Percins Cove -pusero: se on ilmava, se on ihana ja se on valmis!

L-o-p-u-l-t-a-k-i-n.

Sain ihanuuden valmiiksi. Viikko sitten oli taas kerran siinä tutussa vaiheessa, jossa tekemättä oli vain hihat. Vain.... Hihat nuo petolliset tekeleet, eivät koskaan ole vain. Joka kerran hämmästytän itseni hämmästymällä, että ai, hihoissa menee aina se oma tovinsa. Mutta valmiiksi tulivat. Myös hihat.

Mutta vielä puseroon:

Malli:
Tykkäsin kovasti Perkins Cove-mallista, oli helppo tehdä. Tosin mallia jonkin verran varioin, tein hivenen kapeamman, myös hihoissa.
Leveämpänäkin on todella kivan näköinen, mutta nyt halusin ihan vain vähän tyköistuvampaa.
Langanmenekin arvio mallissa oli 4 kerää, minulla kului pikkunöttöstä vaille viisi. Mutta käsialani onkin tyypillisesti löysä.

Lanka:
Sparrowin luomupellavaa jo aiemmin hehkutin, eikä mielipide puseron edetessä muuttunut yhtään. Lanka on todella ihana. Omasta, löysästä käsialastani johtuen huomasin, että alumiiniset puikot luistavat vähän turhankin liukkaasti, silmukat tuppasivat helposti tipahtamaan puikoilta. Bambut toimivat tässä yhteydessä huomattavasti paremmin.

Ennen kastelua ja höyrytystä pusero oli pidennetyiden silmukoiden tyypilliseen tapaan vähän epämääräisen kuplivan ja kovin epätasaisen näköinen, mutta kastelun ja höyryttämisen jälkeen jälki oli jo ihan toinen.
Tältä se näyttää. Tykkään. Iso hymiö. Vilpoinen reikäpusero pääsee ihan pian käyttöön.

Niin kiire oli kuvata, että kaikkia langanpäitä en ehtinyt päätellä :)

7 kommenttia:

 1. Oi, on se vaan ihana! Hieno väri, kaunis paita!

  (Ja kyllä niissä hihoissa aina kestääkin.)

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos Liina ja Sanna! Täytyy kyllä sanoa, nyt kahden päivän pitämisen jälkeen: lanka laskeutuu ihanasti, tosi miellyttävä päällä! Onneksi kahdet Sparrow-langat odottamassa kahta seuraavaa tuotosta. jee! (ihan vaan vähän tähän hurahdin ;)

  VastaaPoista
 3. Voi, Anskuli! Nyt vasta kekkasin tämän sinun blogisi! Ihana! Ja Perkins Cove, se on to do -listalla täälläkin - samasta väristä. :-) Hyviä futiskisoja sinne! Ja hei, Kestrelit lähtivät keskiviikkona kohti Suomea, en malta odottaa, että pääsen testaamaan sitäkin pellavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, kiitos, kiitos ihanista sanoista :) Ja voin vain todeta, että mikäs näin ihanasta langasta on neuloessa! Tykkäät takuuvarmasti Perkins Covesta! Niin, ja Kestrelin varalle minulla on jo pari ajatusta :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Tiia :) On kyllä mainio malli, ja hyvä lanka! Hyvä kombinaatio :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!