maanantai 28. heinäkuuta 2014

Merellistä Merilin-raitaa


Ihastuin Merilin-lankaan oitis jo kuvista, joita näin, kauniin murrettuja, meleerattuja sävyjä, joista itse niin tykkään. Sitä piti saada, ja ihastus säilyi (lue= lisääntyi), kun langat Kerästä saapuivat. Pellavan ja merinon sekoitus on aivan ihana, pehmeä ja samalla jotenkin pellava tuo napakkuutta.

Raitaa tekisin, sen tiesin jo alussa, koska okrankeltaista oli tietty määrä lähtiessä. Vähän piti raidoitusta pohtia, jotta keltainen väri riittäisi haluamaani 3/4-hihaiseen malliin.

Malliksi valitsin Ravelrysta Ravellon, tosin hieman mukailtuna (resorin jätin esim. pois.) Raidoitusta mukailin myös aika lailla.

Malli oli taasen yhtenä kappaleena neulottu, ylhäältä alas. Mun juttu. Mahdollisimman vähän viimeistelyä ja päättelyä!

Kesän reissu meren rannalle antoi merelliseen melkein tasaraidoitukseen lisäinspiksen. (Keltaista tuli viisi kerrosta, valkoista kolme).

Keltaista lisäsin sitten helmaan ja hihansuihin pidemmän pätkän, kun kävi selväksi, että ei tarvinnut olla huolissaan keltaisen riittävyydestä. Hihansuut ja helma saavat vapaasti rullautua.
Siinä se, käyttöä vaille valmiina odottamassa! Ihan vielä ei tätä voi pitää, lämpöä mittarissa kun on lähemmäs 30 astetta. Mutta hieman tuonnempana kylläkin!

Puikot: 3,5 alumiinipyöröt
Lanka: Isagerin Merilin (menekki: keltaista vähän vajaa 3 kerää, valkoista lienee noin 70-80 g.
Malli: Ravello 


8 kommenttia:

 1. Ehdin jo laittaa sinulle s-postia Merilineistä, ennen kuin luin tämän. Voi hitsit, miten ihana tästä tuli! Seuraavasta satsista minäkin nappaan itselleni paitalangat. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, kiitos, lukaisin postin aamupäivällä. Tämä on kyllä aivan ihana puserolanka, eikä tämä lopputulos laannuttanut ihastusta lainkaan :-) On tosi miellyttävä ja kevyt pitää päällä. Välityöksi taidan jossain vaiheessa kokeilla myös huivia :)

   Poista
 2. On se kyllä tosi hieno! Just tuollaisia raitapaitoja sitä ihminen kaipaa, eikä mitään muuta. Yksinkertaista ja kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kiitos, tykkään kyllä hirmuisesti :-) Raitavillitys valtaa alaa, niin kivoja esimerkkejä näkee ympärillä koko ajan. Ravelry ei helpota tilannetta uusiin idiksiin :-)

   Poista
 3. Oi, ihan mahtava neule, raidat on kyllä parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, olen taipuvainen vannomaan raitojen nimiin :) Ja kiitos!

   Poista
 4. Todella ihana raitapusero! Tällasia paitoja ei voi olla liikaa, on niin monikäyttösiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Berenike! :) Mulla on taipumus hurahtaa johonkin ja nyt on raidat vuorossa! (Ainakin kaksi raitaversiota suunitelmissa, iik!). Mutta olen silti vilpittömästi samaa mieltä, raidat on mainioita!

   Poista

Kiitos kun kommentoit!