perjantai 1. elokuuta 2014

Lankakorit: rastafarinmyssy ja harmaa tiukkis

Jo kolmannen kerran tänä vuonna olen tarttunut virkkuukoukkuun. Kovin harvakseltaan sitä ennen. Todella harvakseltaan.
Ensimmäisen kerran innostuin viime kesänä kokeilemaan uutta tekniikkaa ja koukkusin kännykälle pussin. Tuli oikein näppärä.

Seuraava ei sitten ollut ihan yhtä onnistunut, omalla tavallaan symppis kuitenkin. Tarkoitus oli tekaista langoille kori, mutta muutama pikkuseikka jäi viilaamista vaille. Idea oli mitä mainioin:
Käyttäisin superekologisesti vanhaa mattoa, jonka purin (äidin aikanaan kutoma, en raaskinut heittää pois, paikoin remontin maaliroiskeiden täplittämä). Tekisin siitä kivan, raidallisen korin.

Hmm, lopputulos muistutti lähinnä rentoa rastafarin myssyä, joka täytyi tunkea täpötäyteen, jotta se edes pysyisi kasassa. Ja vanha kude alkoi  yllättäen katkeilla, ei kestänytkään.

Mutta koska lankahulluus on pongahtanut aivan omiin sfääreihinsä tänä kesänä, täytettä koriinhan löytyy. Aika paljon. (Langanostolakko, komentaa jokin takaraivossani, kuuntelen sitä aina hetken. Ja taas retkahdan. Heikko luonne.) 

Joten ehdottomasti, tarvitsin uuden lankakorin. Tai kaksi, mutta jostainhan on aloitettava.
Nyt olisi pidettävä mielessä pari seikkaa:
1. osta tasalaatuista kudetta, ei keskenään eripaksuista.
2. valitse sopivankokoinen koukku
ohje ei ollut ongelma, kun ostin Virkkuri-kirjan pari viikkoa sitten.

Näitä kiltisti noudatettuani: tänään sain valmiiksi Virkkurista ohjeen neulekorille. Lisäsin vielä kannen!
(Edit: kannen idis muuten tuli Kerällä-kirjasta, niin ensimmäiseen kuin teiseenkin lankakoriin!) Lopputulos on napakka kun mikä. Tästä tuli vastakohta rennolle rastafari-korille - suorastaan tiukkis, sotilaallisen napakka, harmaa. Niinkuin pitikin.Vanha kori näyttää tässä napakammalta kuin todellisuudessa onkaan. Saa palvella vielä hetken.

2 kommenttia:

  1. Oi se on hieno! Molemmat ovat! Minäkin tarvitsen selvästi tuollaisen! (Ja kas, kudettakin olisi - ongelmana on vain hartia, joka otti nokkiinsa pienen pienestä virkkuuprojektista jo. Tai ehkä BodyPumpista. Jostain kuitenkin.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liina! :-) Äsch, kurja tuo hartian kenkkuilu. Aika monella kuuluu virkkaus aiheuttavan ongelmaa, joko ranteen tai muun osalta. Ihan hauskaa oli kokeilla virkkausta, sitä kun harvemmin kuitenkaan tulee tehtyä. Ja sainpa varsin tarpeellisen tekeleen huusholliin :-)

      Poista

Kiitos kun kommentoit!