tiistai 28. lokakuuta 2014

Lankahullun päiväkirja

Sain kesällä lahjaksi pienen, käsinsidotun pikku kirjasen, sellaisen oikein nahkaisella nimilapulla  varustetun. Antaja totesi, että sitä voin käyttää tärkeisiin tai vähemmän tärkeiden asioiden kirjaamiseen.

Mietin ehkä noin nanosekunnin verran, kunnes tiesin, mihin sitä käyttäisin: se saisi olla lankapäiväkirja, johon laittaisin näytteitä lempilangoistani ja kaikki tärkeät jutut.

Näin muistaisin sävyt koodeineen ja sen, miltä mikäkin sävy ihan oikeasti näytti, sekä vyötteestä kaikki tärkeimmät tiedot. Tokihan kaiken tämän informaation tavalla tai toisella saa muualtakin, mutta olen jotenkin aina tykännyt tällaisista muistiinpanoista. En itsekään ihan tiedä miksi, mutta onhan se omanlaistansa, rentouttavaa näpertelyä. Sellaista kivaa. Ja liittyy neulomiseen, tietty.

(Pahoittelut, kuvat ovat vähän suttuisia, kännykällä näpsäistyjä, kun kameran muistikortti oli hetken kadoksissa, enkä sitä  jaksanut lähteä etsiskelemään.) 


Muistiinpanoja on vasta vähän, mutta enköhän saa sivuja aika näppärästi täytettyä.

Ohjeille on sitten oma kirjasensa, tietty, mutta se enemmän nopeiden muistiinpanojen tasolla oleva. Siitä haluaisin tehdä kehitellymmän version, mutta odottakoon se omaa aikaansa, ja juuri oikeanlaista kirjaa oikeanlaisine kansineen.

2 kommenttia:

 1. Oi ihana! Ihan huikea!

  Mulla on sellainen neulemuistikirja, johon kirjoittelen tekemistäni töistä, ja mukaan laitan sitten vyötteet ja langanpätkät, mitä nyt milloinkin. Joskus jopa piirtelen. Tykkään siitä, ja mietin sen perustamista pitkään, mutta kyllä muuten piti jonkin aikaa etsiskellä, että oikea muistikirjayksilö löytyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Liina :) Tajusin juuri, että tuosta puuttuu yksi tärkeä juttu: lista siitä, mitä puikkoja mulla on ja mitä ei. Olen niiden kanssa ihan hukassa, enkä ikinä kaupassa muista, mitä puikkoja/kaapelinpituuksia siellä kotona olikaan :) Tää saattaa kehittyä pelottavaan suuntaan, tämä muistikirjaproggis :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!