lauantai 7. helmikuuta 2015

Voi, voiko noin pientä ollakaan?

Ystävät saivat vauvan, pienen pojan. Itse asiassa pienokainen tuli maailmaan vain muutama tunti sitten. Voihan sydän sentään.

Tuo uusi ihmisen alku tarvitsee mielestäni jotain pehmoista päätä lämmittämään.  Huomasin joulukuussa Veera Välimäen joulukalenterista ihanan vauvanmyssyn, jonka oitis otin talteen: Bits + pieces. Taas kerran fanitan Veeran malleja: ei turhia saumoja, ei yhteenompelua, muotoilu vain lyhennetyillä  ja kavennuksilla ja ainaoikeaa reunoja lukuunottamatta. Aloitin pipon pari päivää sitten, ja työmatkoilla se tuli valmiiksi melkein huomaamatta.

Lankana oli ohuen ohut ja pehmoinen alpakkalanka Lamana Piura, kaksinkertaisena neulottuna. Sekin löytyi lankakorin kätköistä. Tiheus oli hieman eri kuin ohjeessa, mutta niin vähän, että ei haitannut. Tulee sopivasti ensipipon kokoiseksi.Malliksi pääsi tyttären nukke. Pipo sai yön yli muotoutua kostutettuna päässä. Siitä tuli ihan täydellinen pienokaiselle.Pääsee uudelle omistajalleen mahdollisimman pian. Ihanaa.

Lanka: Lamana Piura, kaksinkertaisena. Värit okra ja petrooli
Koko: n 3 kk (eli pienin koko)
Puikot: 2,5 mm pyöröt sekä i-cord-nauhaan sukkapuikot
Menekki: 17 g (Hei, minulla on upouusi vaaka :) 

PS: Onko teillä muuten vinkkejä ihanasta, ohuesta silkkilangasta, joka sopisi 2,5 mm puikoille? Toinen ystävä saa kesävauvan, ja aion ehdottomasti tehdä kesäversion silkistä samasta myssystä. Kovin moni katsomani lanka vain vaikuttaa liian paksulta 2.5 mm puikkoja varten.

6 kommenttia:

 1. Onpa tosi suloinen myssy!
  Silkkilankavinkkejä ei minulta kyllä löydy, sori. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna, Veera Välimäen mallit ovat kyllä ihania! Hmm, pitää ihmetellä tuota silkkilanka-asiaa tarkemmin, kun niistä ei pahemmin ole tullut neulottua. Lähinnä en halua valita lankaa, joka on liian paksua ja myssystä tulisi "tönkkö". Eiköhän tässä jokin kiva pehmoinen kesälanka tuohon vielä löydy, kun aikaakin vielä on ihmetellä oikeaa sorttia :)

   Poista
 2. Mä tykkään älyttömän paljon Louhittaren luolan Ilmattaresta. Se on toki 50% villaa ja 50% silkkiä. Mutta ihanan pehmeää ja ohutta, upeita värejä, riittoisaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmatar on varmasti ihana lanka! Jotenkin en ole edes sitä hoksannut. (Ainoa mutta on, että tämän tulokkaan koti on meitä suomalaisia eteläisemmässä osassa Eurooppaa, joten jätän villaa sisältävät langat siksi tästä kesämyssystä pois, voisi lämmittää liikaa. Mutta Kaisa vinkistä, taidanpa kokeilla sitä johonkin muuhun :)

   Poista
 3. Jaipur Silk Fino? http://www.titityy.fi/tuotteet/neulelangat/jaipur-fino.html

  Musta se on ihan käsittämättömän ihana lanka, ohut ja hohtava. Mrau.

  Mutta ihana tuli myssystäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liina, kävinpä Titityyn sivuilla kurkkimassa tuota vinkkaamaasi Jaipuria, ja onpas tooodella ihanan oloista. Voisi olla juurikin vastaus tähän tarpeeseen. Kiitoskiitos! Ja kohtahan alkaa silkkilankojen sesonki, ("sanoi hän, ja päättää jäädä kyttämään kyseistä lankaa.") Ehkäpä Wanhan sataman messuilla pääsen sitä vaikka livenä ihmettelemään :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!