keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Lajitteluhuivi

Jokainen Harry Potterinsa lukenut tuntee lajitteluhatun. Hatun, joka jakaa ensimmäisen vuoden koululaiset omiin tupiinsa. Hatun päätös on lopullinen, sitä vastaan on turha pullikoida.

Huivilleni kävi samoin. Aloin kutoa Veera Välimäen Fly Forward - huivia ystävän saaristomökillä muutama viikko sitten. Takkatulen ääressä, mäntyjen humistessa ja tuulen viuhuessa ulkona.

Ihastuin huivin malliin suin päin, kun sen näin. (Näin on käynyt aika monen Veera Välimäen mallin kohdalla, huomaan). Tämäkin malli on tarpeeksi pitkä, olematta kuitenkaan tolkuttoman leveä. Helppo neulottava, täydellisen rentouttava neulottava. Ja silti siinä on kivaa jujua.

Mutta mitäs sitten tapahtui. Kun jatkoin neulomista kotona, alkoi se puhua selkeästi. Ei, se ei ole minun huivini. Tämä kevyenkevyt, burgundinpunainen Novenasta neulottu huivi kuuluu ystävälle, ja tarkemmin sanottuna paikkaan, jossa sitä olin aloittanut neuloa. Saaristoon, suojaamaan ystävän harteita terassilla viileinä kevät- ja kesäiltoina.  Ympärillä meri, männyt ja hyvällä tavalla yksinkertainen mökkielämä.





Nyt se on valmis. Itselleni haluan ehdottomasti oman, sellaisen, joka suostuu, että minä olen omistaja.  Taidan neuloa sellaisen Tosh Merino Light-langasta, hehkuvanpunaisesta tart-sävystä.

Hyvästelen tämän huivin huomenna, laitan postiin. Ja jännitän, ilahtuuko ystävä niin paljon kuin toivon. Lennä eteenpäin!

Malli: Fly  Forward
Lanka: Lang Novena, menekki vähän vajaat 5 kerää (50 g) 
Puikot: 5 mm

6 kommenttia:

 1. Ihanaa, puhuva huivi! Ja kauniskin vielä! Voisin tehdä itsellenikin, ellei sitten ... no niin, ellen minä oikeastaan haluaisi huivia joka nimenomaan on tolkuttoman leveä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä oli puhuva ja päättäväinen. Onneksi olimme samaa mieltä huivin kanssa, että oikea omistaja on ystävämme :D

   Poista
 2. Kaunis huivi ja hieno tarinakin!

  VastaaPoista
 3. Niin houkuttelevat kuvat, että nyt minäkin haluaisin tuollaisen huivin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, neulo ihmeessä, jos vain siltä tuntuu. Tuo malli on mukava tehdä, pikku jujuilla kiva lopputulos. Taidan ihan oikeasti tehdä itselleni oman jossain vaiheessa, fingering-vahvuisesta langasta kokeilen. :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!