perjantai 13. maaliskuuta 2015

Pikkulapasia irtohupulla

Tiedättekös, seitsemän-kahdeksanvuotiaiden tyttöjen keskuudessa kämmekkäät on-off- hupulla ovat aivan ehdoton tämän kevään juttu. Ehdottomasti. Ainakin omalla lähipiiriotannalla.

Oma tyttönen on näistä jutellut jo pidempään ja kun kummitytöltä tuli viime viikolla syntymäpäiviä varten tilaus, niin pistin toimeksi. Molemmille oma pari, tietty...

Koska en onnistunut löytämään tarpeeksi pieniä kämmekäsmalleja, tein mitoituksen sitten näille itse. Neuloin ensin omalle tytölle, koska käsi oli sopivasti sovitusmallina. Kirjasin silmukkamäärät sitten ylös, jotta ei seuraavia tumppuja varten tarvitse muistella, että mitenkäs se nyt menikään. (Vähänkös tästä olen ylpeä, harvemmin saan tuon osuuden tehtyä!)

Tein kämmekkäät, (viitseliäs neuloja tekaisee sormet helposti, mutta minä en tähän kunnioitettavaan joukkoon kuulu.) Siksi kämmekkäät. Ne on kivoja.

Oman tyttösen tumput tein Väinämöinen Sport-langasta, Kerän omasta väristä, jossa vuorottelevat keltainen, harmaa ja vaaleanpunainen. Raidoitin sen vaaleanpunaisella Tukuwoollilla. Tukuwool on melkoisen paljon ohuempaa kuin sport-vahvuinen väiski, mutta eipä tuo pikkutumpuissa haitannut. Tyttönen halusi molemmat ehdottomasti tumppuihin nähtyään messuostokset Wanhasta Satamasta. Yhden parin teen vielä pelkästä Väiskistä. Ja sukat.Toiset kämmekkäät tein sitten Malabrigo Arroyosta. Kuva on otettu tärisevässä autossa (en kuitenkaan itse ajanut, sentään...) matkalla juuri niille synttäreille - siitä suhteellisen luokattomasti tärähtänyt kuva... Mutta ehkä tuosta kuitenkin saa käsityksen, millaiset niistä tuli. Ovat ihanan pehmeät, ja väri kaunis.


Ihanan nopeita neulottavia.

Poika toivoi omat, mutta "sellaiset normaalit, ei mitään irtohuppuja." Sopii. Kyllä niitä lankoja löytyy :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!