tiistai 15. syyskuuta 2015

Kamelin- ja valtameren värinen Taine

Päätin jo aikaa sitten, että Melanie Bergin 5 huivin kokoelmasta puikoilleni pääsee ainakin kaksi, ellei kolmekin huivia.

Ensimmäinen on Taine, joka valmistui muuama päivä sitten. Oli tosin aikansa puikoilla odottamassa, että saisin reunuksen tehtyä. Viikonlopuille vain osui senverran paljon reissuja, että mieluummin otin aina reissuneuleeksi jonkin uuden. Ja sitten Taine odotteli vielä hetken pingotusta.

Mutta nyt Taine on valmis. Ohjeesta poiketen neuloin sen fingering-vahvuisesta langasta (jotenkin fingering näemmä kolahtaa tänä syksynä kaikkien neuleiden kohdalla, vaikka ohjeessa paksumpi lanka olisikin. Tähän mennessä ne ovat toimineet ohuemmallakin langalla hienosti.)

Langaksi otin  Isagerin kamelinvärisen Merilinin, jota oli jäänyt jäljelle viime syksynä tehdystä Westbournesta. Toinen väri on Isagerin Highland Wool, väriä Ocean. (Highland Wool on muuten käsittämättömän riittoisa lanka. Olen siitä tehnyt kämmekkäitä useammatkin, ja aina sitä riittää. Varsinainen taikalanka.)Olen jo aikaisemmin hehkuttanut Isagereja. Se kuuluu ehdottomasti suosikkilankoihini. Joka neuleen valmistuttua kuitenkin hämmästyn, että näinkös ihana tästäkin yhdistelmästä nyt tuli. Olen Isager-fani, myönnettävähän se on.
Malli: Taine (Melanie Berg, Ravelry)
Lanka: Isager Merilin ja Highland Wool
Puikot: 3.75 mm pyöröt
Menekki: molempia vähän yli yksi kerä (yksi kerä 50g) kokonaispaino 138 g

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuossa kokoelmassa oli monta ihanaa, mistä valita. Valitstin tuon harmoniset raidallisen ekaksi :)

   Poista
 2. Hieno! Tämä kokoelma on mulle aivan uusi tuttavuus, näyttäis olevan hienoja malleja pullollaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joo, muhun tuo kokoelma kolahti heti, kaikki mallit oli jotenkin oikealla tavalla yksinkertaisia ja niissä oli silti kaikissa ihan selkeästi oma jujunsa!

   Poista
 3. Onpas kiva! Periaatteessa tosi yksinkertainen idea, mutta toimii hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen itsekin ihastuin ensin (muun muassa :) ) Tosi simppeli idea, ja noin toimiva!

   Poista
 4. Hieno huivi! Jännä myös, miten nuo värit pelaavat yhteen - kuvissa ainakin yleisväritys on tuollainen syvä liila (ainakin mun silmään), mikä on vähän ylläri kun toisena värinä on kameli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo värien toimiminen yhteen on jännä juttu. Näin heti kerien ollessa vierekkäin, että hyvältä näyttää, mutta lopullinen fiilis oli kuitenkin (hyvällä tavalla) vähän eri sävyinen. Ylin kuva on ehkä sinisen tuolin takia vähän todellista lilampi, alemmat puolestaan toistaa hyvin tuon todellisen värimaailman.

   Poista

Kiitos kun kommentoit!