perjantai 9. lokakuuta 2015

Sairastupaneule

Ihastuin Spephen Westin Prowl-huiviin sen nähdessäni, taisi olla Kerän ja Titityyn KAL-postausten yhteydessä. KALiin en kuitenkaan osallistunut, kun langat olivat jo valmiina omasta takaa. Puikoille huivi pääsi melkein päivälleen kuukausi sitten, kun lähdimme reissuun Pärnuun.

Kauniissa maisemissa tätä oli kiva aloittaa. 
Esikoisen sairastuttua kotimatkalla - ja sittemmin pikkusisaren saatua samaisen (keuhkokuumeen, huhhuh!), on kuukausi vierähtänyt aika lailla sairastuvalla ja sairaaloiden ja lääkäreiden vastaanotoilla. 
Eilen illalla  hissuksiin edennyt neule valmistui (Downton Abbey DVD:n siivittämänä) - ja nyt näyttää, että pikkuneitimmekin sai lopulta oikeat lääkkeet ja toipuu ensi viikoksi. Syyskuusta ei tullut ihan sellaista kuin odotin, mutta tärkein on nyt kunnossa: pikkupotilas ja jo toipilas ovat paranemaan päin. 

Ja huivi, sitä oli nautinto tehdä. Alkuvaiheessa söhlin yhden kuviokerran kohdalla, ja kuvio lähti hassuksi, mutta en jaksanut pahemmin piitata, vaan korjasin erheeni lennossa ja taas mentiin. 

Langaksi kaivoin kauan säilöissä olleen Rowan fine artin, (väri 303) jota sukkalankana mainostetaan, mutta enpä tuosta sukkia raaskinut tehdä. (Merinon, kid mohairin, silkin ja polyamidin sekoitus on muuten melkoisen ylellinen ja ihanasti laskeutuva.)

Tein huivistä vähän ohjetta pienemmän - olisi tuo voinut olla isompikin, mutta hyvä tuli näinkin. Värit ovat ihanan syksyiset. Tuollainen jännä rusehtavan punainen, jota huivissakin löytyy, iskee minuun tänä syksynä aika lailla.
Olenko muuten jo hehkuttanut ChiaoGoon puikkoja? Olen ihan koukussa niihin, sopivat mielestäni täydellisesti huivineulontaan (ja puseroille ihan yhtä hyvin, ei sen puoleen). Ihanan joustava kaapeli, puikon kärjet juuri sopivan terävät, ja terästä, eli metalli ei tummu (mulla kun kaikki muut tummuvat heti ekalla neulomiskerralla.) Mutta huivista vielä, tämä ohje jää kyllä talteen, ehdottomasti. Ehkä teen toisenkin vielä.


Malli: Prowl
Lanka: Rowan Fine Art
Puikot: 3.75 pyöröt
Menekki: Runsaat 100g

2 kommenttia:

  1. Ihana syksyinen väri huivissa! Ja tollaset ChiaoGoot tuli hankittua, pitäiskin saada nää 12 keskeneräistä pois alta niin pääsis niitä testaamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kanssa tuosta huivin väristä, on valmiina neuleena vieläkin parempi kuin kerällä, mielestäni. Sellainen viininpunaisen kanervainen. Ja kokeile ihmeessä niitä puikkoja, tykkäät varmasti :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit!