tiistai 8. joulukuuta 2015

Saisiko olla briossi?

Tein ensimmäisen kaksivärisen brioche-huivini - tai kaksivärisen patenttihuivin, suomalaisilla termeillä sanottuna. Tämä syksynsävyinen, Malabrigo Arroyo - ja Madelinetosh Tosh sport -langoista neulottu huivi lähtee lahjaksi ystävälleni Berliiniin.

Minulla kesti jonkin aikaa tajuta kaksivärisen patentin logiikka. Purin alun varmaan neljä kertaa, kun aina tuntui, etten osannut lukea neulosta - en muistanut mihin kerrokseen olin viimeksi lopettanut. Löysin lankakauppa Kerän blogista talvituubin ohjeen, joka meni omaan tajuntaani (eri silmukkamäärällä tosin, lankani oli paljon ohuempaa). Hyviä muutkin olivat, mutta tällä ohjeella alkoi sujua, enkä pian ohjetta enää tarvinnutkaan.

Huivista tuli ihanan ilmava ja pehmoisen lämmin. Lankaa meni molempaa väriä melkein 100 g, pikkunöttöset jäivät. Olisin ne voinut loppuun saakka neuloa, mutta tuosta tuli juuri sopivan pituinen sellaisena kun on.  Pakkaan sen kohta, kunhan ensin liotan. Tästä tuli joululahjahuivi nro 2. Enempää tuskin ennätän neuloa, kun muitakin olisi jonossa. Hyvä näinkin, vakuutan itselleni
Langat: Malabrigo Arroyo (väri Volcano, melkein 100 g) ja Tosh Sport (melkein 100g) 
Puikot: 4 mm

11 kommenttia:

 1. Kiitos linkistä yleistajuiseen ohjeeseen! Ja lisäksi, hieno huivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä, kokeile ihmeessä Jonnan ohjeella, jos kaksivärinen patentti yhtään houkuttaa. Ja kiitos!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Jaana, noi värit on minustakin ihanan lämpöiset!

   Poista
 3. Se on hieno! Mua on kovasti hämännyt tämä briossi. Yritin joskus viime keväänä kysellä isoäidiltä tietääkö se mitä tämä brioche on suomeksi ja kovasti sain vastaukseksi vain hiivataikinaleivonnaisia. Mä en ole vielä kokeillut mitään kaksiväristä, kun pelkkä patenttikin tuntuu jo vaivalloiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, omasta lapsuudesta minulle briossi tarkoittaa juurikin tuollaista leivonnaista - sellainen muffinssivuokaan laitettu pullankaltainen juttu. Makumuisto lapsuudesta. Olihan tuo vähän hidasta tehdä, kun sama kerros neulotaan tavallaan tuplana, mutta alkoi sitten kivasti sujua.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Nuo värit valitsin juuri lämpöisyytenstä perusteella, silloin en vain tiennyt, että päätyisivät yhdessä juuri tällaiseksi. Korostavat mukavasti toisiaan, olen tyytyväinen valintaan.

   Poista
 5. Hienoa briossia - mainio väriyhdistelmä ja ihana lahja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan, että lahjan saajakin tykkää - Ainakin maanläheiset, lämpimät värit ovat sellaisia, mitä hän käyttää, eli ei varmaan haaskuuseen mene :) .

   Poista
 6. Moros! Kaunis on. Mulla just alkamassa briossihuivi ens joulun pukinkonttiin. Miten valitsen puikot? Jos on 3:n puikolle tarkoitetut langat, otanko kolmoset vai vähän paksummat? Haluan ilmavan neuloksen, joka ei sitten kuitenkaan leviä ja veny joka suuntaan holtittomasti. Olen aikaisemmin tehnyt briossia vain pörrölangoista, nyt on sileää villaa ja olenkin yhtäkkiä ihan ymmälläni...

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!